איגוד המתווכים הארצי (NAR) בארה"ב מעדכן כי המהפך ההושלם ואנחנו רשמית כעת ב"שוק של מוכרים".
שני גורמים משמעותיים ביותר המשפעים על היכולת למכור נכס בשוק הנוכחי הם: היצע הבתים למכירה והביקוש לבית הספציפי של המוכר. היצע הבתים מוגדר כמספר חודשי מלאי קיים. מספר זה מחושב באמצעות חלוקה של מספר הנכסים העומדים למכירה במספר הנכסים שנמכרו בחודש הקודם.
למרות שאין חוקים קבועים להתנהגות מחירי הבתים בכל מצב שוק, רשמתי מספר עקרונות מנחים להתנהגות השוק בכל מצב:
- 1-4 חודשי מלאי – "שוק של מוכרים" – שוק שבו מספר הנכסים הקיים במלאי נמוך מן הביקוש. מצב זה מוביל לעליית מחירי הנדל"ן.
- 5-6 חודשי מלאי – "שוק מאוזן" – זהו מצב בו הביקוש תואם את ההיצע. זהו שוק נורמלי. במצב שוק זה המחירים בד"כ יעלו קצת יותר מאשר קצב האינפלציה השנתית.
- 7-8 חודשי מלאי – "שוק של קונים" – שוק בו ישנו עודף של נכסים ותחרות על כל קונה פוטנציאלי עזה. מצב שוק זה מוביל לירידת מחירים.
פוסט רלוונטי: מה מניע את עליית המחירים המהירה בשוק הנדל"ן בארה"ב?
פוסט רלוונטי: קניית בית בארה"ב לא תהיה יותר זולה
מהו המצ"ב בשוק הנדל"ן בארה"ב כרגע?
על פי איגוד המתווכים הארצי מלאי הבתים ברוב חלקיה של ארה"ב צונח כמו סלע. כיום היצע הבתים עומד על מתחת לחמישה חודשי מלאי, שזו כמות הנמוכה ב-20% מהכמות בתקופה המקבילה אשתקד. רמות המלאי היום דומה לרמות שהיו ב-2005.
עיקר העלייה בביקוש נמצא בבתים ששוויים מתחת ל-100K$, סוג נכסים זה מתאים למחפשי דיור ולמשקיעי נדל"ן אשר מעוניינים להחזיק את הנכסים למטרת שכירות. כתוצאה מן עלייה בביקוש והירידה במלאי, קיימת ירידה בהיקף העסקאות ביחס לשנה שעברה מכוון שאין מספיק מלאי על מנת לענות על הביקושים.
בהתאם ליחס חודשי המלאי אנו נמצים ב"שוק של קונים" ואכן המחירים של הנכסים ברוב המדינה עולים.
אין אפשרות להשאיר תגובה